آشپزی

روش تهیه خورش خلال کرمانشاهی

خورشت خلال کرمانشاهی

خورش خلال کرمانشاهی یکی از غذا های بسیار خوشمزه و پرطرفدار استان کرمانشاه است که بدلیل وجود خلال بادام سرشار از خاصیت است که طرفداران زیادی در استان های مختلف دارد. ما در ادامه روش تهیه خورش خلال کرمانشاهی را برایتان آورده ایم.

مواد لازم خورش خلال برای 4 نفر

گوشت قرمز: دویست گرم                              کره: بیست گرم

زرشک:پنجاه گرم                                       پیاز: یک عدد

رب گوجه فرنگی: سی گرم                            گلاب: پنجاه گرم

زعفران دم کرده: یک فنجان                          خلال بادام درشت: دویست و پنجاه گرم

چوب دارچین: یک عدد                               نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

روش تهیه خورش خلال

پیاز را خرد کنید و با زردچوبه در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه آن را تفت دهید. چهار لیوان آب در قابلمه بریزید و در آن را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

حدود ده دقیقه خلال بادام را در آب ولرم خیس دهید تا نرم شود و پنج دقیقه در زعفران دم کرده قرار دهید (سعی کنید مقدار کمی زعفران را بسایید و در آب جوش حل کنید و پانزده دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد و رنگ پس دهد). وقتی آب خورش کم شد خلال بادام و زعفران و چوب دارچین را به آن اضافه کنید (باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد) حرارت را کم کنید و حدود سی دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید.

پس از آن زرشک، گلاب و کره را به خورش اضافه نمایید و سی دقیقه دیگر غذا را با در باز و حرارت کم روی شعله بگذارید تا خورشت خلال کاملا جا بیفتد. پس از پخته شدن، چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را اندازه کنید. سپس در ظرف بریزید و همراه برنج میل کنید.

نکته1: برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید.

نکته2: اگر پس از پخته شدن آب خورش زیاد بود کمی حرارت را زیاد کنید تا آب اضافه آن بخار شود.

نکته3: استفاده از چوب دارچین به جای پودر دارچین از تیره شدن آب خورشت جلوگیری می کند.

نکته4: در صورت تمایل می توانید چند عدد لیمو عمانی همراه با خلال بادام به خورش خلال اضافه کنید.

نکته5: خورش خلال یکی از غذاهای سنتی و کمی سنگین است و بیشتر برای مهمانی ها و وعده غذایی ناهار توصیه می شود و در فصل سرما بیبشتر مفید خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید